...

Kimya Bölümü

Tarihçe

Nevşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 17 Mayıs 2007 tarih ve 5662 sayılı kanunla kurulmuş olup, 2008-2009 eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Bölümün Ana Bilim Dalları; Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Biyokimya, Fizikokimya ve Organik Kimya' dır.

Kimya Bölümü; lisans öğrenimini Fizikokimya, Organik Kimya, Anorganik Kimya, Analitik Kimya ve Biyokimya Anabilim Dallarında çeşitli temel kimya dersleriyle ve Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak da aynı isimli programlarda yüksek lisans çalışmalarını sürdürmektedir.

Kimya Bölümü; eğitim-öğretim alanında ders içeriklerini bilimsel çalışmalara bağlı olarak güncelleyerek ve bilimsel faaliyetlerini büyük bir hızla sürdürerek; kaliteli, çağdaş, yeni açılımlara ışık tutan Bilim Adamları ve sanayinin ihtiyaç duyduğu Kimyagerleri yetiştirmektedir.

Bölüm Hakkında